ד"ר חיים בורגנסקי

דוא"ל
rav.hoshaya@gmail.com
שעות קבלה
ימים שלישי, רביעי - 13:30-14:00, בתיאום מראש.
    קורות חיים

תואר ראשון

בר אילן

תלמוד

1989

תואר שלישי

בר אילן

תלמוד

1997

השכלה תורנית:
    ישיבת מרכז הרבה
    ישיבת ההסדר "הר עציון"
    סמיכה לרבנות מטעם הרבנות הראשית לישראל

הדרכ סטודנטים לתארים גבוהים:
    מ"א:
    מירי פורת
    אסתר וייסלר
    ברוך פינקלשטיין
    צבי הבר
    עדיאל חסין
    איתי אליצור
    אפרת ברח"ד אמיתי (בכנה)

ניסיון מקצועי אחר: (תפקידים ציבוריים)
    רב הישוב הקהילתי הושעיה החל מתשנ"ב;
    חבר ההנהלה בארגון "בית הלל".

מחקר

התפתחות ההלכה

הלכה בת זמננו

פרסומים

רשימת פרסומים

ד"ר אברהם חיים בורגנסקי

רשימת פרסומים:

מאמרים ופרקים בספרים    Articles and Chapters in Books

1. "לא תחנם – לגלגולו של ציווי", תרבות יהודית בעין הסערה (בעריכת אבי שגיא ונחם אילן), הקיבוץ המאוחד ומרכז יעקב הרצוג ללימודי יהדות, עין צורים, תשס"ב, עמ' 537-568.

2. "הקהילה והממלכה – יחסם ההלכתי של הרב י"א הרצוג והרב שאול ישראלי למדינת ישראל", דת ומדינה בהגות היהודית במאה העשרים (בעריכת אביעזר רביצקי), המכון הישראלי לדמוקרטיה, ירושלים, תשס"ה, עמ' 267-294.

3. "יחסו ההלכתי של הרב חיים דוד הלוי לחילונים", יהדות של חיים: עיונים ביצירתו ההגותית-הלכתית של הרב חיים דוד הלוי (בעריכת צבי זוהר ואבי שגיא), מכון שלום הרטמן/ הפקולטה למשפטים, אוניברסיטת בר-אילן, ירושלים, תשס"ז.

4. "בין שיתוף לכיבוש – יחסם של פוסקי הלכה בציונות הדתית לערביי הארץ", התפתחות ותמורות בציונות הדתית בארץ ישראל ובתפוצות (בעריכת ישי ארנון, יהודה פרידלנדר ודב שוורץ), הוצאת אוניברסיטת בר-אילן, רמת גן, תשע"ב, עמ' 193-215.

5. "הלכה ציונית בפסיקתו של הרב הרצוג", התקבל לספר הלכה ציונית, המכון הישראלי לדמוקרטיה, עתיד לצאת בתשע"ה.

6.   "הלכות כתמים – בין מציאות לפורמליסטיקה הלכתית". המאמר נמצא בשלב של כתיבת הערות וסיכום.

7.   "הלכה ומדיניות הלכתית בתורתו של בעל ה'ציץ אליעזר'", המאמר נמצא בשלבי כתיבה מתקדמים.

8. "הלכות כתמים – פרק בהתפתחות ההלכה". המאמר נמצא בשלב של כתיבת הערות וסיכום.

מאמרים בכתבי עת                                                        Articles in periodicals

1. "מסוגיות עריכתה של המכילתא דרשב"י – הצמדת דרשות", סידרא יז, עמ' 5-22.

2. "יחסו ההלכתי של הרב ישראלי לסוגיית החזרת השטחים", דיני ישראל כ"ב (תשס"ג), עמ' 241-267.

3. "עוד על פסיקת הלכה בסוגיות מדיניות", תרבות דמוקרטית 7 (תשס"ג, 2003), עמ' 49-72.

תאריך עדכון אחרון : 10/05/2022