למה ללמוד תלמוד ותורה שבעל-פה?

זה קרוב לאלפיים שנה מעסיק התלמוד את מיטב המוחות של העם היהודי, כמו גם של חוקרים מכל אומות העולם. נוסף להיותו מאגר עצום של ידע וחוכמה, התלמוד מציע גם שיטת למידה ודיון מהפכנית, שיש טוענים כי היא אחראית להישגים האינטלקטואליים יוצאי הדופן של בני העם היהודי במהלך הדורות. לאחר שמתגברים על מחסום השפה והזמן, מגלים בתלמוד טקסט רלוונטי להפליא, שמציע נקודת מבט רעננה ומפתיעה על סוגיות חברתיות, מוסריות ופילוסופיות מרכזיות לחיינו.

למה ללמוד תלמוד ותורה שבעל-פה בבר-אילן?

בגלל התכניות החדשניות

המחלקה מציעה תכנית מיוחדת לתואר ראשון לרבנים ולבוגרי ישיבות גבוהות. התכנית מבוססת על רעיון האקדמיזציה ומאפשרת לסיים את התואר תוך שנתיים (אפשרי גם בשנה אחת).

המחלקה מציעה תכנית חדשנית לתואר שני בלי תיזה*, ביום אחד בשבוע, בשנת לימודים אחת (ללא סמסטר קיץ ובאמצעות קורסים מתוקשבים). התכנית מתאימה במיוחד למורים בעלי תואר ראשון במקצועות היהדות, אולם היא פתוחה גם לבעלי תואר ראשון במקצועות אחרים.

כמו כן, המחלקה מציעה מגוון תכניות בתורה שבעל פה לתואר ראשון, לחסרי רקע וכן בשילוב עם מחלקות אחרות (דו-חוגיים).

בגלל תחומי הלימוד

המחלקה עוסקת בחקר ספרות התורה שבעל פה לענפיה ולדורותיה, החל בספרות התנאים (משנה, תוספתא ומדרשי הלכה) והאמוראים (התלמוד הירושלמי והתלמוד הבבלי), ספרות האגדה, וכלה בספרות הרבנית ובספרות הפסיקה בת דורנו.

בגלל הסגל המעולה והיחס החם

המחלקה מצטיינת באיכות הגבוהה של הקורסים הניתנים בה ושל סגל ההוראה, ובמוניטין העולמי של חוקריה ופרסומיה. אנשי הסגל מקיימים קשר הדוק ביותר עם התלמידים תוך מתן הדרכה צמודה ומסורה, כדי לממש במלואו את הפוטנציאל הלימודי והמחקרי של כל סטודנט.

סגל המחלקה לתלמוד ולתורה שבעל-פה בבר-אילן מצטיין במספר גדול של חוקרים שהתמחו במגוון רחב של נושאים, כגון עולם האמונות והדעות של חז"ל, פרקים מתולדות ההלכה לאורך ההיסטוריה מבית שני ועד ימינו, התפילה, המועדים, הכשרות והאישות וכן המשפט העברי.

בגלל שזו המחלקה המובילה בישראל בתחומה

המחלקה לתלמוד ולתורה שבעל-פה בבר-אילן נחשבת כבר עשרות שנים למחלקה הבכירה והגדולה בישראל.

בגלל הרישיון להוראה

התלמידים יכולים ללמוד בשיתוף עם בית-הספר לחינוך לקראת רישיון להוראת התורה שבעל-פה במוסדות החינוך בישראל, והמחלקה מציעה מלגות לתלמידיה לפי שיקולים של הצטיינות בלימודים ומצב כלכלי.

*מותנה באישור סופי של הוועדה לתואר שני